Luiten Orthopedie

Een orthopedische schoen voor elk voetprobleem

Bent u op zoek naar een orthopedische schoen voor problemen aan onderbeen, enkel en/of voet? Luiten Orthopedie helpt u graag. Een orthopedische schoen aan laten meten is maatwerk, ieder voetprobleem is immers uniek. Daarom werkt Luiten Orthopedie alleen met de beste orthopedische schoentechnici. Zij maken elke orthopedische schoen precies op maat en zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Luiten Orthopedie is sinds 2005 gevestigd in Enschede. Daarnaast komt Luiten Orthopedie ook op buitenlocaties waaronder Den Papendiek in Groenlo. Er wordt samengewerkt met diverse specialisten zoals revalidatieartsen, orthopeden, reumatologen en met podotherapeuten in gezondheidscentra en ziekenhuizen.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact en maatwerk staan centraal bij Luiten Orthopedie. Met een gedreven team werken we samen aan de beste schoentechnische oplossingen voor voet- en loopproblemen. Wij vinden dat de orthopedische schoen perfect moet passen, zowel qua pasvorm en - zeker zo belangrijk – ook qua uitstraling. Daarnaast volgen we nieuwe ontwikkelingen op de voet en meten we bijvoorbeeld digitaal aan om een zo adequaat mogelijke pasvorm te krijgen.

Maatwerk

Na een kennismaking en analyse van uw voetproblemen gaan we samen met u op zoek naar de beste schoentechnische oplossing. Orthopedische schoenen kunnen we in alle soorten en maten vervaardigen. Enkele voorbeelden in ons aanbod zijn:

 • Orthopedische Schoenen (OSA schoenen)
  Als voetproblemen niet meer te verhelpen zijn met steunzolen of aanpassingen aan schoenen, dan kunnen op maat gemaakte orthopedische schoenen een oplossing bieden.
 • Semi orthopedische (OSB) schoenen op maat
  Voor mensen die niet meer zonder voetklachten confectieschoenen kunnen, is er de OSB schoen. Semi-orthopedische schoenen lijken op een confectieschoen, maar er is meer ruimte in de schoen om correcties door te voeren
 • Aangepaste (OVAC) Confectie schoenen laten maken
  Voor mensen met kleine(re) loopproblemen, bijvoorbeeld veroorzaakt door een pijnlijke voet, instabiliteit van de knie of beenlengteverschil verzorgen we aanpassingen aan de eigen schoenen.
 • Orthopedische steunzolen
  Inlays, ook wel steunzolen genoemd, is een verzamelnaam voor alle individueel op maat gemaakte voetbedden. Een steunzool is specifiek op uw problemen afgestemd en kan zowel corrigerend, ondersteunend en ontlastend werken.

Afspraak maken

Luiten Orthopedie is op dinsdagochtend aanwezig in Den Papendiek en werkt uitsluitend op afspraak. De orthopedisch schoentechnici die u hier van dienst zijn, zijn Jeroen Philippi en/ of Jordy Huizinga. Doorgaans is dit spreekuur van 8.30 tot 12.30 uur. Hiervoor en/of voor informatie kunt bellen met onderstaand telefoonnummer.

T (053) 750 7157
www.luitenorthopedie.nl