Psychotherapie A. Rosier
Openingstijden
ma: |
09:00 - 17:00 |
di: |
09:00 - 17:00 |
wo: |
09:00 - 17:00 |
do: |
09:00 - 17:00 |
vr: |
09:00 - 17:00 |
Gespecialiseerde hulp bij psychische problemen
Er bestaan verschillende vormen van psychotherapie. Praktijk voor Psychotherapie A. Rosier maakt vooral gebruik van cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR (eyemovement desensitisation and reprocessing). De client leert emotionele problemen op te lossen door negatieve standpunten over zichzelf en de omgeving te wijzigen.
Welkom op de website van psychotherapiepraktijk A. Rosier. In deze praktijk wordt specialistische hulp geboden bij psychische problemen. Psychotherapeut Ada Rosier gaat in gesprek met volwassenen vanaf 18 jaar en helpt hen bij het begrijpen van zichzelf, het omgaan met (problematische) emoties en het ontwikkelen van meer realistische standpunten. Ook de partner kan erbij worden betrokken. Het doel van de behandeling is, dat u daarna weer zonder extra hulp verder kunt.
Sommige mensen voelen zich angstig, somber of zijn snel geïrriteerd. Het kan zijn dat iemand problemen ervaart in het contact met anderen, steeds piekert of voortdurend last heeft van schuldgevoelens of spanningsklachten. Deze psychische problemen kunnen tot uiting komen thuis of op het werk, in de omgang met anderen, bij echtscheiding of verlies. Vaak worden deze moeilijkheden door de persoon zelf of met steun van familie, vrienden en kennissen opgelost. Psychotherapie is een specialistische vorm van hulpverlening als de problemen niet meer hanteerbaar zijn.
In de praktijk wordt specialistische hulp geboden binnen de Gespecialiseerde Geestelijke Gezondheidszorg (GGGZ) en de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheidszorg (GBGGZ) bij de volgende problemen:
Persoonlijkheidsproblematiek zoals:
– Nare gedachten die het leven beheersen
– Problemen die het leven beheersen
– Piekeren of schuldgevoelens
– Vragen over identiteit
– Moeite met het verwerken van nare jeugdervaringen
– Moeite met intimiteit
Specifieke klachten zoals:
– Angsten, fobieën en dwanggedachten/handelingen
– Verlegenheid of assertiviteitsproblemen
– Depressiviteit, labiliteit en prikkelbaarheid
– Faalangst
Seksuele problematiek
– De gevolgen van een traumatische gebeurtenis
– De gevolgen van seksueel misbruik, intimidatie of geweld
Problemen die gerelateerd zijn aan het werk/ studie zoals:
– Moeilijk kunnen samenwerken
– Burn-out
Problemen die gerelateerd zijn aan de partnerrelatie/het gezin zoals:
– Partnerrelatieproblemen
– Problemen door scheiding en/of verlies
Indien noodzakelijk kan een digitaal consult worden toegevoegd. Met behulp van JP clientenlogin kan ook e-health een onderdeel zijn van de behandeling.
Constateert de psycholoog dat u niet binnen de GGGZ of GBGGZ kunt worden geholpen, dan wordt u met een conclusie en een advies naar de huisarts terugverwezen.
Behandeling
Meestal bestaat een behandeling uit wekelijkse/ veertiendaagse gesprekken van drie kwartier. De lengte van de behandeling hangt af van de aard en de ernst van het probleem. Naast de gesprekken worden er vaak opdrachten meegegeven om thuis uit te voeren.
Op verschillende momenten tijdens de behandeling wordt de voortgang van de behandeling geëvalueerd. Dit vindt plaats aan de hand van een gesprek en met behulp van een digitale vragenlijst uit het ROM-portal (zie*) bij Qualiview. Naar gelang de uitkomst van de evaluatie wordt de behandeling vervolgd, bijgesteld of afgesloten.
1. Cognitieve gedragstherapie
Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar zijn verweven. Negatieve standpunten over zichzelf en de omgeving kunnen psychische problemen veroorzaken. In de therapie spoor ik samen met de cliënt problematische gedachten op waarna nieuwe inzichten kunnen worden ontwikkeld. De gevoelens en gedragingen passen dan beter bij de werkelijke situatie. Daardoor verminderen of verdwijnen de klachten. Je ziet dat de cliënt een adequate manier van reageren aanleert, dat zijn/haar gevoel van eigenwaarde toeneemt en er meer plezier in het leven ontstaat.
2. Schematherapie
Soms is cognitieve gedragstherapie niet voldoende om de problemen te overwinnen, Dan werk ik met schematherapie en EMDR. Buiten het bewustzijn kan iemand al vanaf de kindertijd een niet geheel doelmatig patroon van reageren hebben ontwikkeld. Deze schema’s houden zichzelf in stand en bieden weerstand tegen verandering. Belangrijk is dan deze patronen te identificeren, te begrijpen en te veranderen. Om dit te realiseren, moedig ik cliënten tijdens de therapie aan de emotionele aspecten van het probleem te onderzoeken, te ervaren, te uiten en alternatief gedrag te realiseren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de cliënt. Het gevolg is dat problemen verminderen en het zelfvertrouwen toeneemt.
3. EMDR
Voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen maak ik gebruik van EMDR, een bewezen effectieve methode. Dit kunnen acute traumata zijn, maar ook traumata die ontstaan zijn in het verleden.
4. Systeemtherapie (partnerrelatietherapie)
Zoeken naar de oorzaak van een klacht
Bij Natasja Burgers Osteopathie kunt u terecht voor diverse klachten aan het bewegingsapparaat.