Podotherapie Oost Nederland

Uw voeten in goede handen!

Podotherapie Oost-Nederland is een innovatieve praktijk die het belang van de patiënten voorop stelt. Ons team bestaat uit een mix van gediplomeerde podotherapeuten, podotherapieassistenten en technisch assistenten. We hebben alle expertise op het gebied van podotherapie in huis en zijn in staat om optimale kwaliteit te bieden.

Kenmerkend voor Podotherapie Oost-Nederland is dat wij ons voortdurend richten op verbetering en vernieuwing van onze behandelingen. Inmiddels hebben wij 20 jaar ervaring opgebouwd in de voetengezondheidszorg in Groenlo. We hebben in Den Papendiek een samenwerking met Luiten Orthopedie en een regelmatig spreekuur met Ton Hilderink, orthopedisch schoenmaker en Dr. Konter, revalidatiearts.

Directe Toegankelijkheid Podotherapie

U kunt bij ons terecht met, maar ook zonder verwijzing van uw huisarts of specialist. Komt u zonder verwijzing voor een onderzoek in onze praktijk dan wordt er een 'rode vlaggen' screening afgenomen om te kunnen bepalen of u toch niet eerst naar uw huisarts zou moeten gaan. Er wordt u gevraagd om aan het einde van de screening een handtekening op het screeningsformulier te zetten. Dit formulier 'vervangt' de verwijzing van de huisarts of specialist.

Wat behandelen wij?

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en daarmee samenhangende houdingsproblemen zoals:

 • standsafwijkingen aan voeten, tenen en nagels
 • brandende, prikkende, stekende, zeurende en/of pijnlijke voeten
 • Jolanda Brouwers
 • Podotherapieassistent
 • Pedicure
 • Edith Tankink
 • Secretarieel medewerker
 • Pedicure
 • Annette Kattier
 • Podotherapieassistent
 • huidproblemen zoals overmatig eelt en likdoorns
 • nagelproblemen zoals ingegroeide, verdikte, afgebroken, misvormde en pijnlijke nagels
 • overbelastingsklachten, drukplekken en wrijvingsplekken
 • vermoeidheidsklachten
 • specifieke voetproblemen bij diabetes mellitus, patiënten met vaatproblemen en reumatoïde
 • artritis
 • pijn in enkels, knieën, heupen, rug en nek
 • een afwijkend looppatroon
 • sportblessures

Voetstandafwijking

Likdoorn tussen tenen

Afwijkende nagelvorm aan de grote teen

Voetproblemen bij diabetes mellitus

Voetproblemen bij reumatoïde artritis

Houdingsproblemen

Hoe behandelen wij?

Wij hebben verschillende preventieve, correctieve en/ of protectieve therapieën tot onze beschikking die erop gericht zijn de oorzaak van de klachten te verhelpen en zo de functie van de voet te verbeteren en als dit niet mogelijk is de functie van de voet te behouden. De hulpmiddelen worden met de hand op maat gemaakt en kunnen steeds weer worden aangepast als dit bij vervolgcontroles nodig blijkt.

De verschillende therapieën

 • funtionele plantaire orthesen: podotherapeutische zolen
 • teenorthese
 • teenprothese
 • orthonyxie (nagelbeugel)
 • verbandtherapieën
 • taping
 • mobilisaties
 • instrumentele behandeling
 • wondbehandeling
 • oefeningen
 • advies
 • Propodomaatslivppers
 • MySlipper

Funtionele plantaire orthesen
Functionele plantaire orthesen, ofwel podotherapeutische zolen, zijn soepele relatief dunne inlegzolen die in goedpassende schoenen gedragen kunnen worden. Als de voet- en houdingsfunctie dit toelaat hebben de podotherapeutische zolen een corrigerend effect. Indien deze functie er niet is proberen de inlays de voetstand en houding te behouden en kunnen eventuele pijnplekken ontlast en beschermd worden.

Teenorthese
Een teenorthese is een soepel hulpmiddel van siliconen rubber dat overdag tussen en/ of om de tenen in de schoen gedragen wordt en de tenen corrigeert en/ of beschermt.

Teenprothese
Een teenprothese is een van siliconen rubber gemaakt hulpmiddel dat één of meerdere tenen vervangt om vervorming van de voet tegen te gaan, de functie van de voet behoudt en problemen op andere plaatsen op de voet voorkomt.

Orthonyxie
Een nagelbeugel van metaaldraad die om de nagelranden haakt, de nagelvorm corrigeert en voorkomt daarmee het (opnieuw) ’ingroeien’ van de nagel.

Verbandtherapieën
Verbandtherapieën kunnen worden gebruikt om acute klachten direct te behandelen of om een eventuele definitieve therapie eerst uit te proberen.

Taping
Taping wordt veelal toegpast bij acute klachten. Er zijn verschillende manieren van taping en er kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Afhankelijk van uw klacht en de gegevens uit ons onderzoek zal er een keuze worden gemaakt voor sporttape of curetape.

Mobilisaties
Wanneer de (mede)oorzaak van uw klacht een ’blokkade’ in de voet is dan kan dit worden gemanipuleerd. Voeten functioneren door een blokkade niet optimaal. Om dit optimaal functioneren weer te bereiken kan een manipulatie van de voet nodig zijn.

Instrumentele behandeling
Bij een instrumentele behandeling worden likdoorns, overmatig eelt, ingegroeide en/ of verdikte nagels, kloven in hielen behandelt als de pedicure dit niet meer kan, mag of durft of wanneer dit noodzakelijk is bij het aanmeten van een podotherapeutische therapie.

Wondbehandeling
Recente, maar ook langdurige bestaande wonden, die met name voorkomen bij diabetes mellitus patiënten en mensen met vaatlijden, worden regelmatig schoongemaakt en drukvrij gelegd met als doel de wond zo snel mogelijk te laten genezen.

Oefeningen
Oefeningen worden meegeven als podotherapeutische interventie, ter ondersteuning van een podotherapeutische interventie en ter preventie. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen er verschilende oefeningen gegeven worden ten behoeve van voet, enkel en benen. Dit zijn in de meeste gevallen spierversterkende oefeningen of rekoefeningen.

 

Advies
Sommige klachten hebben niet direct een hulpmiddel nodig, maar kunnen worden opgelost door een passend advies zoals bijvoorbeeld een voet verzorgingsadvies of een schoenadvies.

Propodo podotherapeutische maatslippers
Propodo maatslippers zijn dé oplossing voor u als u niet op blote voeten kunt lopen en staan. Heeft u last bij het opstaan uit bed, bij het douchen, in sauna en zwembad, dan is de Propodo maatslipper dé oplossing voor u. De Propodo maatslipper vervangt niet uw eigen schoenen, maar is een goede aanvulling en zorgt voor veel loopplezier. De Propodo maatslipper kan in verschillende kleuren worden uitgevoerd.

My Slipper
My slipper is de maatslipper waarin uw podotherapeutische zolen zijn verwerkt. Op deze manier kunt u uw podotherapeutische zolen dragen bij warm weer en in huis wanneer u thuis graag zonder schoenen loopt. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Denk aan slippers met een bandje achter de hiel, teenslippers, slippers met een band over de voet en dit alles in vele kleuren.

Kosten

De kosten voor podotherapie worden NIET vergoedt uit de basis verzekering en hebben hierdoor géén invloed op uw eigen risico. Podotherapie wordt door een aantal zorgverzekeraars wel vergoedt uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoedingen verschilt per verzekering en per pakket. Voor meer informatie over de tarieven en vergoedingen neemt u contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Openingstijden

Om wachttijden te voorkomen kunt u bij ons terecht voor onderzoek en behandeling op afspraak. We zijn op deze locatie normaliter aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag. Voor vragen en het maken van afspraken zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. Reparatie, correctie brengen of ophalen

Ophalen nieuwe therapie

Wilt u een reparatie, correctie komen brengen of ophalen of wilt u uw nieuwe therapie ophalen? Maak dan een afspraak met uw behandelaar of één van onze secretaresses zodat u weet hoe laat u hiervoor terecht kunt of neem telefonisch contact met ons op, zodat u niet voor niets komt.

Wilt u uw zolen brengen voor reparatie of correctie?
Om te voorkomen dat u voor niets komt, kunt het beste telefonisch contact met ons opnemen om af te spreken wat hiervoor een goede dag en tijd is. Onze technischassistent is aanwezig op donderdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. In de meeste gevallen kunt u wachten tot het klaar is wanneer u dit wenst.

Podotherapie Oost Nederland
T (0544) 46 52 20
www.podotherapie.org